Beytüşşebap'ta şehit düşenler için İstiklal Marşı okudu

Abdüssamet Canoğlu'nun Beytüşşebap'ta şehit olan 10 asker için okuduğu İstiklal Marşı damgasını vurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2012 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Spastik Engelliler Gününde Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu Yalova'da toplandı. Toplantıya, engelli Abdüssamet Canoğlu'nun Beytüşşebap'ta şehit olan 10 asker için okuduğu İstiklal Marşı damgasını vurdu.

Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu Yalova'da toplandı. Uygulama Oteli'ndeki toplantıya çeşitli illerden gelen dernek başkanları ile spastik engelliler ve aileleri de katıldı. Dünya Spastik Engelliler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Spastik Çocuklar ve Erişkinler Dernekleri Federasyonu Başkanı Rıfat Emekçi, "Ülkemizde engellilere yönelik güzel şeyler yapıldı. Özürlüler Kanunu çıktı. Oldukça geniş bir yasa ortaya çıktı. Ben bu yasada emeği geçen herkesi kutluyorum. Ancak her şey yapılmasına rağmen engelliler Türkiye'de gelecek kaygısı yaşamaya devam ediyor. Yarın ne olacağız korkusu hep yüreklerinde" dedi.

Halkın büyük bölümünde halen engellilere yönelik bir farkındalık sıkıntısı yaşandığına dikkat çeken Emekçi, "Engelliler ve insan haklarına yönelik uluslararası sözleşmeler ışığında tüm kanuni düzenlemelerin yapıldığı ülkemizde hala daha toplumsal farkındalık yolunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Toplumun yüzde 55'i engellilere acıma hissiyle bakmakta, yüzde 21 özürlüleri önemsememekte, yüzde 10 engellileri toplumun sırtında yük olarak görmekte. Toplumun yüzde 70'lik büyük bölümü engelli komşu istememekte. Ülkemizde ulaşılabilirlik konusunda gerekli düzenlemeler tam olarak hayata geçirilmediği için engelliler sosyal hayata eşit fertler olarak katılamamakta, en temel haklardan yararlanamamaktadırlar. Federasyon olarak biz engellilerin insan hakları hareketinin genel insan hakları hareketlerinden ayrı düşünülmeyeceğine inanıyoruz. Diğerlerini ötekileştirmeden ya şu, ya bu yerine, hem o, hem bu diyebilmeliyiz" dedi.

Toplantıya spastik engelli Abdüssamet Canoğlu'nun birlik ve beraberlik mesajı damga vurdu. Beytüşşebap'ta teröristlerin hain saldırısı neticesinde 10 askerin şehit edilmesine tepki gösteren engelli Abdüssamet Canoğlu, elinde Türk bayrağı ile İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okudu. Abdüssamet'in ülkeye verdiği birlik ve beraberlik mesajı herkesi duygulandırdı. Toplantıya katılanlar engelli genci uzun süre alkışladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber